Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Arad a fost prezent şi anul acesta la Festivalul Internaţional „Flori de Mai”, ediţia a XI-a organizat de către Centrul Şcolar De Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea, la trei secţiuni pentru învăţământul special: Muzică şi Dans, Teatru-dramă-joc şi Expoziţie decoraţiuni.

Având ca tematică, „Magia Primăverii”, Festivalul s-a desfăşurat în data de 16 mai pe scena Teatrului de Stat „Regina Maria”, sala Arcadia unde, în intervalul 10,00-15,00 au evoluat pe scenă trupe, coruri şi ansambluri de copii şi tineri din întreaga ţară.

Corul  „Ghiocelul” coordonat de către prof. Ştefan Uhrec şi Ionela Paşca au impresionat spectatorii şi juriul prin muzică şi mişcare scenică, cu minunata „Lumea copiilor” obţinând  Locul I. Trupa Vivantis, coordonată de prof. Laura Chîlnicean, Ana Peia şi Angela Mateş, aflată la a doua participare pe scena de la Oradea au prezentat un moment teatral  de statui vivante, „Floarea care mişcă piatra”, urcând pe podium de data aceasta cu Locul al III-lea. Nu în ultimul rând, elevi din întreaga şcoală împreună cu profesorii lor şi-au expus lucrările cu decoraţiuni, colaje, picturi, felicitări în holul sălii Arcadia, obţinând de asemenea, Locul I.

Prestaţia elevilor pe scenă, dar şi lucrările au fost jurizate de către un juriu de specialitate, format din reprezentanţi ai unor instituţii cultural-artistice de prestigiu din judeţul Bihor.

Plecând de la scopul acestui proiect, acela de a aduce în atenţia comunităţii că şi elevii cu CES sunt capabili să creeze emoţie, dar şi să-şi descopere noi aptitudini, prin participarea la acest Festival-Concurs, elevii de la CSEI-Arad au dovedid încă o dată în plus că nu există graniţe între categorii de persoane atunci când este vorba de talent şi că orice dizabilitate ascunde în esenţa ei, şi o abilitate.

 

prof. Laura Chîlnicean

Categories: Postări

Font Resize
en_USEnglish