Centenarul Marii uniri – Ziua de 1 Decembrie – a fost marcata si în scoala noastra, joi 29 noiembrie a.c., într-un cadru festiv, de sarbatoare, printr-o serie de manifestari culturale, de suflet – din inima catre inima, reunite în proiectul educational„1 Decembrie – Ziua Nationala a României – Ziua Tuturor Românilor” coordonat de prof. Ileana Neamtiu si în care au participat cadrele didactice din scoala alaturi de elevi.

          O prima sectiune a fost Atelierul de 1 Decembrie unde elevii scolii au confectionat obiecte specifice, în special , ecusoane tricolore si stegulete pe care le-au purtat toti participantii (a se vedea foto).

          A doua sectiune a fost evenimentul în sine – cu cântece si poezii patriotice si cântece de inspiratie folclorica, de neam si de tara, unde deopotriva au cântat elevi si profesori. Momentul de deschidere a fost tinut printr-un cuvânt de catre gazda evenimentului, d-na dir. prof Olimpia Piros. Evenimentul a avut si un invitat special în persoana prof. universitar de istorie, d-nul Cornel Padurar cu o emotionanta, dar si temeinic pregatita prezentare despre Marea Unire si reprezentantii ei aradeni.

          Spiritul de sarbatoare nationala a fost întregit de purtarea costumelor populare sau pur si simplu, doar simbolul românesc – ia traditionala (a se vedea foto).

          La multi si binecuvântati ani România, la multi ani CSEI Arad!

a consemnat,

prof.Laura Chîlnicean                                 poze de la eveniment

Categories: Postări

Font Resize
en_USEnglish